

SCHEDULE OF FILMS

10-11-12 NOVEMBER 2023

DAY 1 FRIDAY, 10 NOVEMBER STUDIO-A

Filmhuis Den Haag - Spui 191, 2511 BN

18.00 Kick-Off Ceremonies: Reception & Refreshments



DAY 2 SATURDAY, 11 NOVEMBER

Het Koorenhuis - Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag

11.00 - 12.20 Block 1 Shades of Green

[80 min]

- 1. Climate Emergency: Feedback Loops 5 shorts narrated by Richard Geer [USA; 13 min]
- 2. **Soep** Castaway and the Ocean in a confrontational waltz [Netherlands; 10 min]
- 3. 1 2 3 Red light, Green light Animation caring for ecology & blood ties [Taiwan; 5 min]
- 4. Sama Dilaut Nomads struggling to survive [USA;26 min]
- 5. Non-Standard Errors 2:Bigger & Even Less Standard Stats made easy [USA; 3 min]
- 6. Q & A with filmmakers

12.20 - 12.35 Changeover and Break

12.35 - 13.50 **Block 2** Youth Affairs

[75 min]

- 1. **Bentobox** Searching for identity, told through school lunch [USA; 15 min]
- 2. GenZ Mental Health: Climate Stories How climate change affects them [USA; 9 min]
- 3. **Deafening Silence** 11 year old deaf daughter helps family to cope [Austria; 23 min]
- 4. **Fear** Make way for paranoia? [Netherlands;10 min]
- 5. Q & A with filmmakers

13.50 - 14.05 Changeover and Break

14.05 - 15.25 **Block 3** Mind Matters

[80 min]

- 1. **The Days** A conversing with himself about ending his career [Sweden; 3 min]
- 2. **Yuvalo** Sorting out their brother who is suffering from depression [Israel; 6min]
- 3. Elisabeth Tormented, trying to understand [Switzerland;14 min]
- 4. **Mirrors** Stay strong share feelings [Sweden; 3min]
- 5. Living In A Bubble Two strangers going anywhere [Germany; 8 min]
- 6. **GUSH** The dark side of Motherhood [Netherlands; 11 min]
- 7. **Fever Dream** Madness and reality blurs [Netherlands;18 min]
- 8. Q & A with filmmakers



DAY 2 SATURDAY, 11 NOVEMBER

Het Koorenhuis - Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag

15.25 - 15.40 Changeover and Break

15.40 - 17.15 Block 4 Roots and Future

[95 min]

- 1. **Merman** Questioning if outsiders will ever be accepted [UK; 14]
- 2. Rutunn' The line between memory & reality living in the past, in the present [ltaly; 14]
- 3. **Dog Run** A silent man's emotional bond with a guard dog, with a twist [UK; 23]
- 4. Indo's Silence Speaking about the Dutch colonial past [Netherlands; 29]
- 5. Q & A with filmmakers

17.15 - 17.30 Changeover and Break

17.30 – 19.00 Block 5 Let's Dance and Be Emotional! [90 min]

- 1. CREATURE Mysterious and monstrously contorted dance of reverse creation [Bulgaria; 7 min]
- 2. **Eggshells** Nick and Bianca try to make it work [Republic of Ireland; 9 min]
- 3. **Endurance** The power of perseverance and resilience [Netherlands;12 min]
- 4. Caroline on the roof What a way to seek attention! [Luxembourg; 15 min]
- 5. Words like violence Avante Garde dance, music, words [Netherlands; 11 min]
- 6. **GUEST** Humour turns surreal with an unexpected visit [Czech Republic;10 min]
- 7. **Daisies** Freeing from his past in one final journey [USA; 13 min]
- 8. Q & A with filmmakers

19.00 - 19.15 Changeover and Break

19.15 – 21.15 Block 6 Mysteries of Souls [120 min]

- 1. Flipside: A Journey into the Afterlife Mysteries of afterlife and PLR [USA; 97]
- 2. Q & A with filmmakers

DAY 2 SATURDAY, 11 NOVEMBER

Filmhuis Den Haag - Spui 191, 2511 BN

16.00 Block 12 Challenges and Hopes

[120 min]

- 1. **Betrayal** A special story of honour and conscience [Netherlands; 88 min]
 - 2.. Q & A with filmmakers



DAY 3 SUNDAY, 12 NOVEMBER

Het Koorenhuis - Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag

10:30 - 12.30 Block 7 Global Peace

[120 min]

- 1. Walking with M A monumental walk of hope for social and political change [India; 90 min]
- 2. Q & A with filmmakers

12.30 - 12.45 Changeover and Break

12.45 - 14.05 Block 8 IFFH Shorts!

[80 min]

- 1. The Hunt What happened? Do you want to know? [France; 22 min]
- 2. Goose A animation with a question [Republic of Korea; 2 min]
- 3. **Slaps** Mysteries of love and relationships in 90 seconds [USA; 1.5 min]
- 4. **I, Adonis** A bodybuilder's unhealthy self-expectations [Netherlands; 15 min]
- 5. **LOS** Tooth fairy responsibilities before Mother's funeral [Netherlands; 22 min]
- 6. Q & A with filmmakers

14.05 - 14.20 Changeover and Break

14.20 - 15.50 **Block 9** Rights and Fights

[90 min]

- 1. Bazigaga Rwanda. Taking in the hunted [France; 27 min]
- 2. **SACE** Escaping sex-trafficking through fighting back [Nigeria; 15 min]
- 3. **Up Close Again** An important conversation for taxi driver Melanie [Netherlands; 15 min]
- 4. **BITTER** Friends become bystanders to domestic violence [Turkey; 12 min]
- 5. Q & A with filmmakers

15.50 - 16.05 Changeover and Break



DAY 3 SUNDAY, 12 NOVEMBER

Het Koorenhuis - Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag

16.05 – 17.35 **Block 10** Threads of Time

[90 min]

- 1. The City of Human Chess A Small Italian town collectively revives chess [Italy/USA; 22 min]
- 2. Bury The Hatchet Two brothers argue before the Soweto uprising [South Africa; 11 min]
- 3. Entgen Luyten's Executioner 1647. A Limbricht executioner's dilemma [Netherlands; 18 min]
- 4. Traces of the Future Passionate film about losing Venetian trades [Netherlands; 22 min]
- 5. Q & A with filmmakers

17.35 – 17.50 Changeover and Break

17.50 - 19.25 Block 11 Challenges and Hopes

[95 min]

- 1. **Till I pass Out** How to carry on in Ukraine. For what? [Ukraine; 10 min]
- 2. **Belonging** A new life in Holland for four young Ukrainian students [Netherlands; 23 min]
- 3. Books Not Bombs Ukrainian education in challenging times [Netherlands; 24 min]
- 4. Note of Defiance Using Creativity and art for survival in Ukraine [UK;15 min]
- 5. Q & A with filmmakers

19.25 – 19.40 Changeover and Break

19.40 – 20.40 IFFH Awards Ceremony

[60 min]